Prima pagină   |   Harta site-ului   |    Flux RSS   |   Abonare la stiri prin email   |   Contacte   |   

   |   Text size:
     Română      English      Русский

 
 
 
 

 


Angajare Asistată  »  Lucrări Handmade
Lucrări Handmade
Tatiana Bezerdic, ambasadoarea MĂRȚIȘORULUI în lume
Publicat: 01.03.2017   

Tatiana Bezerdic poate fi considerată, pe bună dreptate, ambasadoarea mărțișorului în întreaga lume. Confecționează acest simbol al purității și reînvierii încă din copilărie. Tatiana Bezerdiuc suferă de o maladie care se întâlnește mai des în țările africane – “piciorul elefantului”. Deși a mers la clinici din mai multe țări, această boală nu poate fi tratată. S-a împăcat cu gândul și a luat viața de la capăt. Acum se bucură de familie și de lucrările hand-made, care sunt solicitate și peste hotare. Astăzi, Tatiana Bezerdic povestește pentru portalul moldova9.com, despre pasiunea ei de a face mărțișoare. 

 

TATIANA BEZERDIC

Mărțișoare confecționez de când mă țin minte, din copilărie. Chiar, în acest an am făcut un mărțișor care se numește “Mărțișorul Copilăriei”. Și asta pentru că, mi-am adus aminte când făceam cu prima mea învățătoare mărțișoare cu biluțe albe și roșii. Le-am făcut și în acest an.

La confecționarea unui mărțișor Tatianei Bezerdic îi ia 10 minute sau chiar 2 zile. Asta în funcție de dificultatea și complexitatea mărțișorului. Un accent deosebit în acest an al colecției Tatianei îl constituie mărțișoarele tradiționale: opincuțele și moldoveanul cu moldoveanca. Lucrările au și o denumire sugestivă – “Un Mărțișor cu Dor de Casă”.

TATIANA BEZERDIC

Mărțișoarele mele au ajuns și în acest an peste hotare. Am făcut mărțișoare speciale pentru cei plecați de acasă. Chiar le-am dat și denumirea “Un Mărțișor cu Dor de Casă” care sunt reprezentate în forma opincuțelor. Apoi, am făcut mărțișoare în forma de un moldovean și de o moldoveancă. Aceste mărțișoare și-au luat zborul în Italia, Spania, Statele Unite ale Americii. Ele reprezintă dorul de casă, de patrie, de neam și țară. Am dorit ca prin acest mărțișor să le aduc aminte de tradițiile noastre și de valorile strămoșești.

În acest an, Tatiana a confecționat un număr RECORD de mărțișoare – peste trei mii de lucrări. În timp ce discutam cu Tatiana Bezerdic exact termina ultimul mărțișor din acest an. Nu se oprește aici. Deja are idei multe pentru decorațiuni pentru sărbătoarele de Paști.

AUTOR: Răzvan Dumitrescu

Sursa: https://moldova9.comLucrări Handmade

Publicat: 21.02.2016   
Natalia Bujor - o tânără mămică pentru care dizabilitatea nu este un impediment, ci un motiv în plus ca să-și trăiască viața intens, plina de culori vii și multă afecțiune. Fiind o bună gospodină, o soție și o mamă iubitoare, ea educă de pe acum la fetița ei de trei anișori dragostea pentru frumos, pentru tradiții și motive naționale. Citeşte mai mult...
Publicat: 21.02.2016   
D-na Tatiana Bezerdic - o meșteriță iscusită și foarte talentată. Are o imaginație foarte bogată și o gamă foarte largă de lucrări confecționate manual, atât după propria-i dorință, cît și la comandă. Astfel D-ei confecționează atât articole de tricotaj cît și elemente de decorațiuni de interior, folosind materiale reciclate. Citeşte mai mult...
Publicat: 21.02.2016   
Irina Bucicova, 29 ani, originară din or. Chișinău, grad mediu de dizabilitate din copilărie. Realizează lucrări originale în stil batic cu utilizarea - acuarelei, guașului și uleiului. Toate lucrările au rame la comandă. Citeşte mai mult...

SUPORT IN ANGAJARE

 

HARTA ACCESIBILITĂȚII

 

CONTĂM PE SPRIJINUL ȘI IMPLICAREA DVS.

Crearea acestei rubrici are drept scop facilitarea angajării în câmpul muncii a persoanelor

cu dizabilități precum și recrutarea acestora de către potențialii angajatori.

Harta conține informații despre clădirile accesibile și neaccesibile din Republica Moldova. Pentru a afla mai multă informație, accesați rubrica Despre. Harta este modificată prin introducerea informației noi colectate de la cetățeni. Contăm pe implicarea DVS! Persoanele care primesc suport din partea Asociației nu achită pentru serviciile prestate. Deseori nu avem resursele financiare necesare penru a acoperi numărul mare de persoane care ni se adresează.
Citeşte mai mult... Citeşte mai mult... Citeşte mai mult...

 


Aceast web site a fost renovat grație suportului financiar acordat din partea Reprezentanței IM Swedish Development Partner, cu fonduri de la Sida și SMC (Consiliul Misiunii Suedeze).
IM/Sida/SMC nu împărtășește neapărat punctele de vedere și opiniile prezentate aici. Responsabilitatea aparține exclusiv autorilor.

© 2021 Asociația "MOTIVAȚIE" din Moldova   | Politica utilizare cookie și confidențialitate |  Site elaborat de WebDesign.MD
Total vizitatori unici: 842423 | Total ieri: 404 | Total azi: 35
PAGINA ÎN SUS