Natalia Bujor este o tânără mămică pentru care dizabilitatea nu este un impediment, ci un motiv în plus ca să-și trăiască viața intens, plină de culori vii și multă afecțiune. Fiind o bună gospodină și o mamă iubitoare, ea educă de pe acum la fetița ei de trei anișori dragostea pentru frumos și tradiții. Confecționează cu mult drag articole de decor cu elemente tradiționale, precum și accesorii croșetate fin, care se aplică la ținute pentru diferite ocazii. La fel, ea desenează peisaje în acuarelă și împletește ciupici pentru toată familia.
Pasiunea pentru tot ce este frumos și tradițional, Natalia a avut-o încă din copilărie. Studiile pe care le-a făcut la Facultatea de Artă Plastică, au ajutat-o să-și dezvolte simțul estetic și abilități de a combina armonios culorile. Experiența în pedagogie a ajutat-o să devină o călăuză pentru zeci de copilași pentru care desenul a devenit o pasiune frumoasă.
Dar, cea mai frumoasă experiență, Natalia a început s-o trăiască din clipa când a fost binecuvântată cu o fetiță minunată și perfect sănătoasă. Anume în perioada când era acasă cu bebelușul, Natalia a descoperit că pasiunea ei pentru tot ce este tradițional o poate transforma într-o mică afacere. Astfel, a început colaborarea cu Alina Bradu, designer vestimentar autohton care a lansat mai multe linii de haine în stil național, prin confecționarea articolelor croșetate ca accesorii vestimentare. Pe parcursul acestei colaborări, Natalia a redescoperit talentul și dragostea sa pentru confecționarea lucrărilor croșetate. Ea a fost încurajată și recomandată să participe la diferite expoziții cu vânzare, în care treptat a reușit să cunoască meșteri din domeniu și să facă clienții proprii cu care colaborează și acum. Natalia a acceptat să participe la o emisiune televizată, în care a vorbit în direct despre pasiunea sa pentru croșetare. Lucrările Nataliei le puteți găsi aici.
De la provocări la succes
Odată ce fetița a început să frecventeze grădinița, Natalia a decis că este timpul să facă și o muncă oficială. Astfel, pe lângă pasiunea pentru lucrările hand-made, Natalia a început să muncească la o companie locală, cu un program de lucru flexibil. Astfel, ea avea posibilitatea să acorde timp atât familiei, cât și pasiunii sale. Natalia a devenit un exemplu de motivare și încurajare pentru alte femei cu dizabilități, care cred că au posibilități limitate.
În tot acest proces, de la descoperirea pasiunii pentru lucrările hand-made, până la angajare oficială, Natalia a fost susținută de Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova prin programul Angajare Asistată.
La moment, Natalia are un venit stabil și a crescut nivelul ei de trai. Ea continuă să colaboreze cu Alina Bradu și a dezvoltat o gamă largă de produse confecționate manual, pe care le promovează la diferite expoziții cu vânzare și pe rețele de socializare. Toate aceste lucrări pot fi efectuate la comanda, după placul și imaginația clientului.
Această experiență a făcut-o pe Natalia să-și schimbe semnificativ atitudinea față de sine, i-a crescut respectul față de sine. Acum Natalia este mult mai hotărâtă în luarea deciziilor: “Datorită AMM, am reușit să cunosc foarte multă lume bună, care mă percepe ca o persoană cu abilități depline – a mărturisit Natalia Bujor”.
Oficiu or. Chișinău
Tel/Fax:(+373-22)-66-13-93
Oficiu Vadul lui Vodă
Tel/Fax:(+373-22)-41-71-55
|
|
|
||
Crearea acestei rubrici are drept scop facilitarea angajării în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilități precum și recrutarea acestora de către potențialii angajatori. |
Harta conține informații despre clădirile accesibile și neaccesibile din Republica Moldova. Pentru a afla mai multă informație, accesați rubrica Despre. Harta este modificată prin introducerea informației noi colectate de la cetățeni. Contăm pe implicarea DVS! | Persoanele care primesc suport din partea Asociației nu achită pentru serviciile prestate. Deseori nu avem resursele financiare necesare penru a acoperi numărul mare de persoane care ni se adresează. | ||
Citeşte mai mult... | Citeşte mai mult... | Citeşte mai mult... |
Aceast web site a fost renovat grație suportului financiar acordat din partea Reprezentanței IM Swedish Development Partner, cu fonduri de la Sida și SMC (Consiliul Misiunii Suedeze).
IM/Sida/SMC nu împărtășește neapărat punctele de vedere și opiniile prezentate aici. Responsabilitatea aparține exclusiv autorilor.