Motivarea persoanelor cu dizabilități din raioanele Șoldănești și Leova să fie active, să se implice în procesul democratic și să-și exercite dreptul la vot este unul din obiectivele proiectului „Cetățenii cu abilități votează pentru o țară fără dizabilități", lansat de Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova în luna mai curent.
Activitățile vor fi organizate cu suportul PNUD Moldova, în cadrul proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, cu susținerea financiară a USAID Moldova.
Scopul proiectului Asociației „MOTIVAȚIE” constă în capacitarea persoanelor cu diferite tipuri de dizabilități cu drept de vot din raioanele Șoldănești și Leova pentru a deveni mesagerii locali în promovarea accesului egal la secțiile de votare. Proiectul va derula în perioada mai-decembrie 2021.
În cadrul proiectului „Cetățenii cu abilități votează pentru o țară fără dizabilități" sunt planificate sesiuni de educație civică a persoanelor cu dizabilități din Șoldănești și Leova, interacțiuni directe din ușă în ușă cu persoanele cu dizabilități, Flash mob cu debrifarea activității cu reprezentanții APL-urilor din Șoldănești și Leova, 4 simulări de alegeri și mediatizarea proiectului în mass-media. Prin intermediul activităților planificate, persoanele cu dizabilități vor fi încurajate să-și exercite dreptul la vot în secțiile de votare și să nu solicite urna mobilă. Prin acțiunile de sensibilizare planificate pentru autoritățile locale, vom încerca să influențăm asigurarea condițiilor participative și de implicare egală în procesul electoral, prin accesibilizarea secțiilor de votare.
Reamintim că în 2019 MOTIVAȚIE a implementat un program de capacitare civică și politică a femeilor cu dizabilități pentru implicare pro-activă în alegerile locale din 2019, urmare a căruia 8 femei cu dizabilități s-au lansat în campania electorală, fiind alese în calitate de consiliere locale 6 femei cu dizabilități.
Acest articol este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova (PNUD), în parteneriat cu Comisia Electorală Centrală și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral, cu suportul financiar al poporului american oferit prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională în Moldova (USAID). Opiniile expuse nu reflectă neapărat punctul de vedere al USAID sau PNUD.
|
|
|
||
Crearea acestei rubrici are drept scop facilitarea angajării în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilități precum și recrutarea acestora de către potențialii angajatori. |
Harta conține informații despre clădirile accesibile și neaccesibile din Republica Moldova. Pentru a afla mai multă informație, accesați rubrica Despre. Harta este modificată prin introducerea informației noi colectate de la cetățeni. Contăm pe implicarea DVS! | Persoanele care primesc suport din partea Asociației nu achită pentru serviciile prestate. Deseori nu avem resursele financiare necesare penru a acoperi numărul mare de persoane care ni se adresează. | ||
Citeşte mai mult... | Citeşte mai mult... | Citeşte mai mult... |
Aceast web site a fost renovat grație suportului financiar acordat din partea Reprezentanței IM Swedish Development Partner, cu fonduri de la Sida și SMC (Consiliul Misiunii Suedeze).
IM/Sida/SMC nu împărtășește neapărat punctele de vedere și opiniile prezentate aici. Responsabilitatea aparține exclusiv autorilor.