Recent echipa Asociației „MOTIVAȚIE” din Moldova a semnat Memorandumul de colaborare cu reprezentanții APL-urile din Fălești și Strășeni. Scopul acestei acțiuni constă în unificarea eforturilor actorilor comunitari și ai societății civile în vederea asigurării accesului la informație a femeilor cu dizabilități privind mecanismul, măsurile de prevenire şi combatere a actelor de violenţă, precum și cu scopul creșterii nivelului de informare și conștientizare a membrilor comunităților cu privire la formele și consecințele violenței, în special față de persoanele cu dizabilități. Memorandumul confirmă parteneriatul Asociaţiei „MOTIVAŢIE” din Moldova cu Direcția Generală Asistență Social, Protecție a Familiei și Copilului din raioanele Fălești și Strășeni în activități de combatere și prevenire a fenomenului violenței asupra fetelor și femeilor cu dizabilități din raion.
Astfel, echipa MOTIVAȚIEI va implementa în raioanele Fălești și Strășeni activitățile planificate în cadrul proiectului „Acceptă dizabilitatea, nu și violența”, în contextul programului „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat în comun de UN Women și UNFPA. De asemenea, MOTIVAȚIE va susține femeile cu dizabilități și mamele care au copii cu dizabilități afectate de violență și va evalua condițiile de accesibilitate a instituțiilor publice din cele două raioane, în dependență de solicitările autorităților și posibilitățile echipei de implementare a proiectului. În același context, reprezentanții Direcțiilor Generale Asistență Socială, Protecție a Familiei și Copilului vor oferi suport informativ și logistic necesar desfășurării activităților planificate și vor identifica posibilități de menținere și dezvoltare a activităților de combatere a violenței la nivel de raion
În luna martie curent echipa Asociației „MOTIVAȚIE” din Moldova au avut prima întâlnire cu reprezentanții Autorităților Publice Locale din raioanele Strășeni și Fălești, unde au prezentat pe scurt activitățile proiectului „Acceptă dizabilitatea, nu și violența” și au discutat despre colaborarea dintre societatea civilă și autorități. Reprezentanții APL-urilor și-au arătat deschiderea lor și au confirmat interesul pentru a combate stereotipurile de gen și a violenței în bază de gen pentru a susține schimbarea în bine a vieții persoanelor cu dizabilități. Reamintim că în raionul Fălești deja există servicii menite să prevină și să combată violența, precum Camera de Plasament de Urgență pentru Victimele Violenței în familie, Centrul de Asistenţă Socială de Zi şi Plasament pentru Copii şi Tineri în Situaţii de Risc „Casa Speranţei” și Telefonul copilului. Suntem siguri că doar prin eforturi comune vom reuși să combatem fenomenul violenței față de persoanele cu dizabilități.
În cadrul proiectului „Acceptă dizabilitatea, nu și violența”, implementat de MOTIVAȚIE sunt planificate o serie de activități pentru consolidarea colaborării în domeniul combaterii violenței cu autorităților locale din Strășeni și Fălești, care vor finaliza cu o masă rotundă cu participarea reprezentanților APL-urilor locale și beneficiarele proiectului.
Acest articol este scris în contextul programului „Împreună împotriva stereotipurilor de gen și a violenței în bază de gen”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat în comun de UN Women și UNFPA.
Acest articol este scris cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este în întregime responsabilitatea autorului și nu reflectă neapărat opinia Uniunii Europene.
|
|
|
||
Crearea acestei rubrici are drept scop facilitarea angajării în câmpul muncii a persoanelor cu dizabilități precum și recrutarea acestora de către potențialii angajatori. |
Harta conține informații despre clădirile accesibile și neaccesibile din Republica Moldova. Pentru a afla mai multă informație, accesați rubrica Despre. Harta este modificată prin introducerea informației noi colectate de la cetățeni. Contăm pe implicarea DVS! | Persoanele care primesc suport din partea Asociației nu achită pentru serviciile prestate. Deseori nu avem resursele financiare necesare penru a acoperi numărul mare de persoane care ni se adresează. | ||
Citeşte mai mult... | Citeşte mai mult... | Citeşte mai mult... |
Aceast web site a fost renovat grație suportului financiar acordat din partea Reprezentanței IM Swedish Development Partner, cu fonduri de la Sida și SMC (Consiliul Misiunii Suedeze).
IM/Sida/SMC nu împărtășește neapărat punctele de vedere și opiniile prezentate aici. Responsabilitatea aparține exclusiv autorilor.